Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Twee iconen van Club Brugge topfavoriet om Stuivenberg op te volgen bij KRC Genk

Philippe Clement op persconferentie

Na het gelijkspel in eigen huis tegen Eupen nam Racing Genk afscheid van Albert Stuivenberg. Philippe Clement werd vrijwel meteen naar voren geschoven als de ideale opvolger, maar de trainer van Waasland-Beveren houdt voorlopig de lippen stijf op elkaar: “Echt waar, ik heb nog niets gehoord”, klinkt het klaar en duidelijk. Al is daar een reden voor…

In 25 jaar profvoetbal was Clement maar liefst 16 jaar actief bij Club Brugge. In het Thyl Gheyselinckstadion – tegenwoordig de Luminus Arena – vertoefde hij van 1995 tot 1998. Maar vooral zijn helder discours en de manier waarop Fille met Waasland-Beveren aantrekkelijk voetbal op de mat brengt, maken dat hij met stip op één staat op het Genkse verlanglijstje.

Voorlopig wil en kan Clement niets over de geruchten kwijt, aangezien zijn ploeg het woensdagavond uitgerekend tegen KRC Genk opneemt in de Croky Cup. Vanaf donderdag zouden beide partijen pas écht met elkaar rond de tafel kunnen gaan zitten. Al blijft de vraag of onze gewezen assistent-coach wel bereid is om het project Waasland-Beveren al na een half seizoen achter zich te laten. Eerder stuitte ook AA Gent namelijk al op een ‘njet’ toen ze op zoek waren naar een opvolger voor Hein Vanhaezebrouck.

Als Clement niet toehapt, is Gert Verheyen volgens Het Nieuwsblad de grootste kanshebber. “Bij de mogelijke alternatieven voor Clement lijkt het draagvlak het grootst voor Verheyen, trainer van de nationale U19 ploeg en gewaardeerd tv-analist. Veel groter althans dan dat voor Besnik Hasi of Yannick Ferrera”, klinkt het in de krant. Ook hier echter de vraag: ziet Verheyen – die begin dit jaar nog een Belgische eersteklasser weigerde – deze uitdaging zelf wel zitten?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws