Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

TV-presentator onthult: “Coucke verzwijgt dat hij altijd een diehard-supporter van Brugge is geweest”

Marc Coucke (KV Oostende) (2)

Opschudding in voetballand: niet Wouter Vandenhaute of Paul Gheysens, maar wel Marc Coucke krijgt immers de touwtjes in handen bij RSC Anderlecht. Enerzijds opmerkelijk omdat de Belgische miljardair daardoor genoodzaakt is om KV Oostende van de hand te doen, anderzijds omdat hij in feite altijd supporter was van Club Brugge.

Een dik jaar geleden kwam Coucke als voorzitter van KVO nog naar Jan Breydel om er de Champions League match tegen FC Porto bij te wonen. “Als er Europees gevoetbald wordt, moeten we alle Belgische ploegen steunen en Brugge nog meer. Ik kwam hier vroeger naar alle Europese matchen”, gaf Coucke toen toe voor de camera’s van Q2.

Voor Blokken-presentator en gelegenheidsanalist Ben Crabbé was dat het signaal om uit te pakken met een opvallende anekdote. “Marc verzwijgt dat hij eigenlijk altijd supporter van Club Brugge was. Twee wedstrijden in het seizoen niet, die tegen KV Oostende, maar voor de rest is hij een echte diehard-supporter van Brugge. Altijd geweest ook”, klonk het klaar en duidelijk. Opvallend: de positieve tweets aan het adres van Blauw-Zwart tijdens de match tegen FC Porto – zoals bijvoorbeeld “vanavond volop achter Club Brugge” –  heeft Coucke intussen verwijderd.

In een dubbel-interview met Jan Boone, aandeelhouder bij Club Brugge, weerklonk eenzelfde geluid. “Als ik geen KVO-supporter zou geweest zijn, dan zaten Jan en ik nu samen bij Club. Ik hoop trouwens echt dat Club de Europese tijden van vroeger kan doen herleven”, vertelde Coucke vorig jaar in Het Laatste Nieuws.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws