Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Simons zit al even op de bank, maar op dit vlak scoort hij nog altijd beter dan Messi en Ronaldo

Timmy Simons met Club-sjaal

Timmy Simons nam dit seizoen vrede met een nieuwe rol binnen Club Brugge en zit daardoor voornamelijk op de bank onder Ivan Leko. De laatste keer dat we onze verdedigende middenvelder tussen de lijnen zagen opdraven, was op 24 september op bezoek bij Sporting Charleroi. Maar de carrière van ons icoon is hoe dan ook eentje om ‘u’ tegen te zeggen. 

In zijn rijkgevulde loopbaan was Simons onder meer een echte strafschopspecialist. Naarmate de jaren vorderden liet Timmy een elfmeter vaker over aan anderen, maar in zijn beginjaren ging hij steevast achter de bal staan. Zijn laatste omgezette penalty is misschien ook wel de mooiste. Op 15 mei 2016 zette Simons immers de 4-0 eindstand op het bord tegen aartsrivaal Anderlecht. Het kampioenenfeest kon beginnen!

In totaal zit Simons zo aan 61 op 67 gescoorde strafschoppen, hetgeen hem een efficiëntie oplevert van maar liefst 91%. Ter vergelijking ging Voetbalkrant de cijfers na van voetbalsterren als Eden Hazard, Cristiano Ronaldo, Neymar en Lionel Messi. En wat blijkt? There’s only one Timmy Simons!

Speler Penalty’s omgezet / gemist Efficiëntie
Timmy Simons 61/6 91%
Eden Hazard 38/6 86%
Cristiano Ronaldo 98/19 84%
Neymar 35/9 80%
Lionel Messi 77/21 79%

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws