Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Scheids­rechtersbaas Verbist legt uit waarom er géén videoref is tijdens Club – Anderlecht

Joeri Van de Velde (scheidsrechter)

Eerder deze week was er verbazing alom toen bekend raakte dat er komende zondag géén videoref aanwezig zal zijn in het Jan Breydelstadion. Net zoals in de heenmatch in het Astridpark zal de topper tussen Club Brugge en Anderlecht zonder extra ondersteuning afgewerkt worden.

De reden daarvoor is simpel, zo legt scheids­rechtersbaas Johan Verbist uit. “Wij kunnen er op dit moment geen rekening mee houden dat in elke ­belangrijke match een videoref moet zijn, want dan wordt de ­puzzel nog moeilijker. Het is al vrij ingewikkeld met die regel van de drie thuis- en uitwedstrijden”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

Het systeem van de videoref is in de reguliere competitie een testproject in zes wedstrijden van elke club. Alle matchen van Play-off I, de bekerfinale en de belangrijkste wedstrijden van Play-off II krijgen straks sowieso extra ondersteuning. Normaal gesproken zal volgend seizoen élke wedstrijd voorzien zijn van een videoref. Maar komende zondag staat scheidsrechter Sébastien Delferière er nog alleen voor…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws