Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Refaelov spreekt klare taal omtrent Brugse supporterslied over “Joden”

Lior Refaelov interview (Club Brugge - Charleroi)

In aanloop naar de klassieker tussen Club Brugge en Anderlecht heeft de Federatie van Joodse organisaties in België (CCOJB) een brief geschreven aan Club Brugge, de voetbalbond en de Pro League. De organisatie hekelt daarin een supporterslied dat geregeld weerklinkt op Jan Breydel: “Al wie ni springt dat is een Jood.”

De Brugse fans verwijzen daarmee naar de geuzennaam van Anderlecht en zien daarbij geen link met antisemitisme. Sterker nog, Lior Refaelov – een Jood in Brugse loondienst – is net één van de lievelingen van de Blauw-Zwarte aanhang. Ook de speler zelf heeft nooit problemen ervaren met gezangen op Olympia.

“In de zeven jaar dat ik hier speel, is het de eerste keer dat ik over dat liedje hoor”, vertelt Rafa voor de camera’s van Sporza. “Ik denk dat het iets is tussen de fans. Ik versta de betekenis niet. Ik ben erg trots om Jood te zijn, maar ik ervaar geen enkele soort racisme van onze fans. Integendeel eigenlijk. Ik voelde me van in het begin erg welkom en gesteund in goede en slechte dagen”, besluit onze flankaanvaller. Ook Blue Army reageerde op het fel bekritiseerde lied.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws