Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ref Lardot legt uit waarom hij bekermatch aflaste: “Of we niet sneller hadden kunnen beslissen?”

Bekerwedstrijd Club Brugge - Charleroi afgelast door de hevige regenval

De kwartfinale in de Croky Cup tussen Club Brugge en Charleroi is afgelast. Het veld op Jan Breydel kreeg het té hard te verduren door de sneeuw en regen van de voorbije dagen en was daardoor onbespeelbaar. Scheidsrechter Jonathan Lardot geeft een woordje uitleg.

“Het veld staat onder water en is niet bespeelbaar”, vertelt de ref aan RTL. “Er werd me gevraagd om vroeger naar het stadion te komen. We hebben het veld getest, maar de bal rolde amper. Als je aan een wedstrijd begint, dan moet je die ook kunnen beëindigen. De twee clubs zijn het eens met deze beslissing.”

Zo’n twee uur voor de match werd de afgelasting gecommuniceerd via de officiële kanalen van Club Brugge. Op dat moment waren er echter al heel wat fans onderweg naar Jan Breydel. “Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat het veld niet bespeelbaar is. Of we niet sneller hadden kunnen beslissen? Ik kan niet voorspellen wanneer het regent, maar het zou inderdaad beter zijn als we de fans sneller kunnen waarschuwen”, beseft Lardot.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws