Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Pijnlijk! Club-fan speelt zijn job kwijt door topper tegen Anderlecht

Brugse sfeer (Club Brugge - Antwerp)

De Jupiler Pro League is geen fan van Bengaals vuur en bommetjes, maar toch zien we het her en der opduiken in de Belgische stadions. Ook in Jan Breydel. Voor een 23-jarige supporter van Club Brugge die in twee maanden tijd twee keer een vuurpijl op zich kreeg, zijn de gevolgen groot.

De historische 5-0 tegen RSCA was voor elke Club-fan onvergetelijk, maar niet voor de man die anoniem zijn verhaal doet in Het Nieuwsblad. “In het begin van de match werd een heus rookgordijn opgetrokken. We zagen niets meer en iedereen rond me begon te hoesten. Plots voelde ik iets tegen mijn voet. Ik wou het wegtrappen, maar het ontplofte. Ik trapte zonder dat ik het wist tegen een bommetje.”

Gevolg: de fan werd naar het Rode Kruis gebracht en moest door de zwelling meteen richting het ziekenhuis. De supporter in kwestie raakte zelfs zijn nieuwe job kwijt. “Ik was pas een week aan de slag in een supermarkt. Maar het is daar nu superdruk en de baas kon niet anders dan op zoek gaan naar een andere kracht. Een serieuze domper voor mij.”

Supportersshirt (tijdelijk) aan de haak

Vreemd genoeg vond op 1 oktober een gelijkaardig voorval plaats. “Toen raakte mijn pols verbrand en was ik anderhalve week arbeidsongeschikt. Voetbal zou een feest moeten zijn, maar op die manier is het dat allesbehalve. Het was een fantastische wedstrijd zondag en ik heb er niets van gezien.”

De man weigert voorlopig om nog naar Jan Breydel te komen. “Niet voor Club maatregelen heeft getroffen. Ik begrijp dat vuurwerk de spelers kan aanmoedigen. Maar laat dat dan tenminste georganiseerd gebeuren. Het is met enorm veel spijt in het hart, want ik zou ze graag kampioen zien spelen. Maar op dit moment heb ik gewoon echt te veel schrik. En ook een andere plaats is geen optie. Ik ga al jaren met mijn vader en mijn zus. Papa kent daar heel wat supporters rond hem. Ik wil hem dat ook niet afpakken natuurlijk.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws