Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Overtuigt Vazquez Bruggeling om naar de MLS te gaan? “Ik hoor hem vaak, hij is triest”

Víctor Vázquez (Club Brugge)

Victor Vazquez is weer helemaal de oude. Onder meer dankzij de geniale passes van onze Profvoetballer van het Jaar 2015 kan Toronto FC vanavond voor het eerst in zijn geschiedenis kampioen worden. Daarvoor moet het wel voorbij Seattle Sounders, de ploeg van ex-Tottenham-speler Clint Dempsey, zien te geraken.

Als het straks goed afloopt, kan Vazquez voor het eerst in zijn loopbaan een titel vieren. “Voor mij zou het een compensatie zijn voor de titels die ik niet won met Club Brugge, een beloning voor mijn carrière”, vertelt de 30-jarige middenvelder aan Het Nieuwsblad. Desondanks heeft de Spanjaard nog heel wat mooie herinneringen aan Jan Breydel en kwam hij er enkele vrienden voor het leven tegen.

Zoals Michel Preud’homme bijvoorbeeld. “I love Michel. Niet alleen als trainer, vooral als persoon. Hij heeft me veel geleerd.” En dan zijn er nog de ex-ploegmaats. “Ik hoor Refaelov vaak, net als Izquierdo en Ryan. Of ik Rafa nog niet heb aangeraden om naar de MLS te komen? Hij is triest. De situatie is niet makkelijk voor hem.”

“Maar de MLS is alleen interessant als je Designated Player bent (elke club krijgt drie spelers wiens loon boven het salarisplafond mag uitsteken, nvdr). Ik ben dat ook niet, maar ik word het wel als één van de DP’s hier vertrekt. En ik heb nog loon van in Mexico. Want anders is het hier niet vet qua geld. Al is dat niet het belangrijkste. Ik ben hier happy en dat telt”, besluit Vazquez.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws