Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Omdat ik naar de Blauw-Zwarte vijand trok, besef ik dat de Gent-fans kwaad zullen zijn”

Kwek vlag (Club Brugge - Gent)

Op speeldag 18 in de Jupiler Pro League hoopt KV Kortrijk punten te pakken op bezoek bij AA Gent. Voor Club-huurling Jérémy Perbet wordt het ongetwijfeld een speciale wedstrijd in de Ghelamco Arena. De 32-jarige Fransman verwacht zich alvast aan een warm welkom van de thuisaanhang.

Ondanks weinig speeltijd onder Hein Vanhaezebrouck vond Perbet vorig seizoen toch 16 keer de weg naar doel voor de Buffalo’s. Maar in de voorbereiding op voetbalseizoen 2017-2018 moest de goalgetter plots thuisblijven van de stage. “Met een eerlijke uitleg had ik best kunnen leven, maar de manier waarop ik aan de kant werd geschoven… Daags voor het vertrek op stage kreeg ik om 23.30 uur een e-mail van de trainer waarin stond dat ik niet mee op stage mocht. Gelukkig checkte ik die dag zo laat nog mijn mails”, foetert Perbet.

Zo kwam hij in de B-kern van Gent terecht, waarop Club Brugge hem enkele dagen later al naar Jan Breydel haalde. “En precies omdat ik naar de Blauw-Zwarte vijand trok, besef ik dat een aantal supporters van de harde kern van Gent kwaad op mij zal zijn. Nochtans keer ik straks met plezier terug naar Gent. Ik heb daar ondanks alles een mooie periode gekend: ik scoorde een behoorlijk aantal doelpunten, speelde Europees, scoorde op Wembley tegen Tottenham het doelpunt van de kwalificatie voor de achtste finales,…”

“En met vier goals in de laatste vier matchen van de reguliere competitie had ook ik mijn aandeel in het feit dat AA Gent zich in extremis nog kon plaatsen voor Play-Off 1. Ik had er trouwens een goede band met het bestuur en met de fans. Het is alleen jammer dat de meesten zich mijn verwijdering naar de B-kern en mijn overstap naar Club zullen herinneren, want dat ligt nog vers in het geheugen”, besluit Perbet in de Krant van West-Vlaanderen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws