Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mogen deze 2 Club-spelers hun valiezen pakken? “Hun toekomst lijkt niet meer bij Blauw-Zwart te liggen”

De Bock - Refaelov - Diaby - Vormer - Simons (Club Brugge - Charleroi)

Ondanks een fenomenale 50 op 60 in de Jupiler Pro League is Club Brugge van plan om zich te versterken tijdens de wintermercato. Zo werden al zo’n 9 transferdoelwitten aan Blauw-Zwart gelinkt. En dat heeft ook gevolgen langs uitgaande zijde. Zo werd Riley McGree al uitgeleend aan Newcastle Jets, maar de jonge middenvelder is lang niet de enige die (tijdelijk) andere oorden zal opzoeken.

Zo meldt de Krant van West-Vlaanderen dat 2 gewezen basispionnen het Brugse schip mogen verlaten. “Voor Lior Refaelov en Laurens De Bock lijkt hun toekomst niet meer bij Blauw-Zwart te liggen”, klinkt het klaar en duidelijk.

Voor Rafa lijkt er zo na 6,5 jaar een einde te komen aan zijn avontuur bij Club Brugge. De Israëliër kwam dit seizoen nog maar 266 minuten aan de bak en zit dus vaker dan hem lief is op de bank. Voorzitter Bart Verhaeghe gaf eerder al aan dat Blauw-Zwart bereid is om een oplossing te zoeken voor zijn Club-icoon. Een terugkeer naar zijn thuisland Israël ligt het meest voor de hand.

Gratis vertrekken of niet?

De Bock is dan weer helemaal uit beeld verdwenen sinds zijn zwakke prestatie op het veld van Eupen. Onze linksachter maakte van toen af nooit meer deel uit van de Brugse selectie. Bovendien geeft Ivan Leko steevast de voorkeur aan Anthony Limbombe in zijn geliefkoosde 3-5-2 formatie en past Bockie sowieso niet in dat profiel.

Tot slot is de kans reëel dat er ook een sluitstuk vertrekt. Club gaat in de winter immers op zoek naar een nieuwe doelman en dat terwijl er met Ludovic Butelle, Ethan Horvath, Guillaume Hubert en Jens Teunckens nu al 4 doelwachters op Jan Breydel vertoeven. Mag Butelle nog altijd gratis vertrekken of heeft hij het Brugse bestuur weten te overtuigen met zijn recente prestaties? Een andere optie is om één van de jongere goalies uit te lenen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws