Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Maxime Lestienne is in een lastig parket verzeild geraakt: pikt Club Brugge hem transfervrij op?

Maxime Lestienne (Club Brugge)

Maxime Lestienne maakte van 2010 tot 2014 het mooie weer bij Club Brugge, maar sindsdien zagen we zelden nog zijn geniale flitsen van weleer. Zowel bij Genoa, PSV als Rubin Kazan slaagde de 25-jarige flankaanvaller er immers niet in om een vaste basisstek te veroveren. En er zijn nog meer problemen voor de ex-Bruggeling.

Zo gaat het niet goed met zijn werkgever Rubin Kazan. De Russische club kampt naar verluidt met enorme geldproblemen. Volgens The Daily Telegraph gaat het om maar liefst 11 miljoen euro aan schulden. Spelers zouden daardoor al tot 4 maanden niet meer betaald zijn, hetgeen serieuze sportieve gevolgen met zich kan meebrengen.

Voetballers mogen namelijk hun contract ontbinden als ze een tijdje niet meer betaald worden. Lestienne – die dit seizoen goed was voor 2 goals en 1 assist in 354 speelminuten – komt tegenwoordig nauwelijks nog van de bank bij Rubin Kazan en zou straks zomaar een vrije speler kunnen worden. Tenzij de nummer 12 uit de Russische eerste klasse alsnog zijn financiële verplichtingen vervult uiteraard.

Lestienne werd eerder al in verband gebracht met een terugkeer naar Jan Breydel, maar zover kwam het toen niet. Zonder transfersom wordt de winger vanzelfsprekend een nóg interessanter doelwit voor Blauw-Zwart. Op de linkerflank zou hij, mits wat verdedigend schaafwerk, bijvoorbeeld de concurrentie kunnen aangaan met Anthony Limbombe.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws