Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko spreekt klare taal over penalty-akkefietje tussen Wesley en Vormer

Ivan Leko (Club Brugge - Gent)

Club Brugge boekte zondagnamiddag zijn grootste overwinning ooit tegen Anderlecht en staat daardoor comfortabel aan de leiding in de Jupiler Pro League. Er viel werkelijk niets af te dingen op de 5-0 zege van Blauw-Zwart. Ivan Leko was dan ook een fiere coach, al was er toch één klein minpuntje.

“Het was goed voetbal op een slecht veld. We hebben vandaag opnieuw getoond dat ons voetbal het beste is, beter dan dat van Anderlecht. 5-0 in zo’n topper, dat is iets speciaals, maar ik ben vooral blij en trots om wat ik gezien heb van mijn ploeg, van de eerste tot de laatste minuut. Natuurlijk moet je altijd een beetje geluk hebben. Als zij scoren bij die ene kans die ze krijgen, heb je misschien een andere wedstrijd”, vertelt Leko bij Sporza.

Onze trainer slaagt er tot dusver uitstekend in om al zijn manschappen mee te krijgen in zijn verhaal. “Voor mij is het moeilijkste nu om de selectie te maken, want ik heb 23 spelers die alles geven op training. Sommige spelers moet je dan ontgoochelen, en dat is moeilijk. Daarom wil ik zeggen dat dit een overwinning is van de hele groep, niet alleen van de elf op het veld.”

Tot slot kwam Leko ook nog even terug op het penalty-akkefietje tussen Wesley en Vormer. Onze Braziliaanse spits wilde namelijk graag de elfmeter van onze kapitein afsnoepen. “Wij weten perfect wie de nummer 1, de nummer 2 enzovoort is.” En dus maakte onze coach vanaf de zijlijn duidelijk dat Vormer achter de bal moest gaan staan. “Of het nu 1-0, 2-0 of 10-0 is, je moet respect tonen in het voetbal. Het is goed dat hij wil scoren, maar regels zijn regels.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws