Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko ontroostbaar na onverwacht puntenverlies tegen Eupen: “Geen respect”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Club Brugge speelde afgelopen weekend zijn 45 slechtste minuten van het seizoen op het veld van Eupen. Ivan Leko zocht na afloop niet naar excuses – want die zijn volgens hem voor losers – en sprak openlijk over de teleurstelling in zijn manschappen. 

“Het had na de eerste helft makkelijk 3-0 of 4-0 kunnen staan. De mentaliteit was dramatisch, ik heb niets gezien van ‘no sweat, no glory’. We speelden zoals Messi en Neymar. Iedereen wou enkel met de bal spelen, qua duels en druk zetten was er niets. Er was geen respect voor het shirt en de waarden van Club Brugge: passie, energie en collectief spel”, citeert Sporza de trainer van Blauw-Zwart.

Tijdens de rust was Leko dan ook niet mals voor zijn spelers. “En ik ben nog kwaad”, foetert onze coach. “Ik had het slechtste gevoel sinds ik trainer ben bij Club. We zijn nog te jong om te beseffen dat je bij een topclub maar zo goed bent als je laatste wedstrijd. Je kunt de avond zelf genieten van een zege, maar de dag erna moet je weer beter willen worden.”

Na de pauze toonde Club een ander gelaat, eentje waar Leko wél mee kon leven. “Plots zag ik pressing, combinaties, kansen, we hadden alles. De afgelopen maanden hebben we getoond dat we de beste ploeg in België zijn, maar dan moeten we 90 minuten voetballen zoals in de tweede helft. Het resultaat is correct, maar qua gevoel verliezen we hier twee punten. Daarom overheerst bij mij het slechte gevoel van de eerste 45 minuten. Ik had dit niet zien aankomen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws