Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Kerstverhaal met een Blauw-Zwart randje: “Ik kon mijn geluk niet op”

Kerstverhaal Club Brugge met Lior Refaelov in de hoofdrol

Kerstverhalen bestaan er in alle soorten en maten, maar vertellingen over Club Brugge doen ons éxtra deugd aan het hart. Neem nu het verhaal van Club-fan Jim, die door de jaren heen een speciale band opbouwde met Lior Refaelov. 

Juni 2011, Rafa komt over van Maccabi Haifa en strijkt neer op Jan Breydel. Jim is op slag fan, later zouden velen zijn voorbeeld volgen. “Elke thuiswedstrijd breng ik een vlag van Israël mee naar het stadion om Refaelov te steunen. Na verloop van tijd merkte hij me op en sloegen we al eens een kort babbeltje”, vertelt Jim in gesprek met BlauwZwartFans.

En de steun gaat verder dan alleen de matchen. “Sinds jongs af aan pik ik samen met mijn grootvader geregeld een training van Brugge mee. Omdat het een soort van traditie geworden is, woonde ik ook op de dag van mijn verjaardag een oefensessie bij. Toevallig zag Rafa mij staan en vroeg hij hoe het met me was. ‘Kan niet beter, het is mijn verjaardag’, antwoordde ik.”

Andrés Iniesta

“Na de training kwam Refaelov naar me toe en zei hij dat ik even moest wachten buiten aan de kleedkamer. Enkele minuten later stond hij met door hem gedragen voetbalschoenen voor mijn neus. Ik kon mijn geluk niet op. Om hem daarvoor te bedanken, gaf ik hem tijdens deze kerstperiode een speciale fles wijn van Andrés Iniesta. Rafa was erg verrast en vooral dankbaar.”

Of de flankspeler na de wintermercato nog bij Club rondloopt, valt serieus te betwijfelen. Maar dat Jim hem nog geregeld zal horen, staat buiten kijf. Jodenhaat bij Club Brugge? Neen, daar sloeg de Federatie van Joodse organisaties in België (CCOJB) de bal wel heel erg ver mis…

Jim en Refaelov met sjaal van Israël

Jim en Refaelov met vlag van Israël

Gesigneerde voetbalschoenen Refaelov

Jim en Refaelov

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws