Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Joodse organisatie komt met duidelijke boodschap voor fans van Club Brugge

Brugse spionkop (Club Brugge - Anderlecht)

Terwijl elke voetballiefhebber reikhalzend uitkijkt naar de topper tussen Club Brugge en Anderlecht, houdt de Federatie van Joodse organisaties in België (CCOJB) zijn hart vast. In aanloop naar de klassieker stuurde de instantie alvast een boodschap richting Olympia.

Volgens Sudinfo heeft de CCOJB een officiële brief gestuurd naar Club Brugge. De organisatie hekelt daarin een supporterslied dat geregeld weerklinkt op Jan Breydel: “Al wie ni springt dat is een Jood.” De Brugse aanhang verwijst met de term “Jood” naar de supporters van Anderlecht, maar de Federatie van Joodse organisaties in België oordeelt dat het om een ontoelaatbaar antisemitisch lied gaat.

“De CCOJB werkt voortdurend aan de strijd tegen het antisemitisme, en degene die woedt bij voetbalclubs is geen uitzondering. We hebben regelmatig en zeer recent sportclubs en federaties ondervraagd over antisemitische gezangen en hoe ze worden behandeld tijdens wedstrijden. De wedstrijd van deze zondag wordt op de voet gevolgd”, aldus Yohan Benizri – voorzitter van de CCOJB – tegenover RTBF. Intussen reageerden ook Lior Refaelov en Blue Army op de heikele kwestie.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws