Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Is het keepersprobleem van Club Brugge opgelost? Leko en Vossen beoordelen prestatie van Butelle

Ludovic Butelle (Club Brugge - Kortrijk)

Maandenlang keek hij machteloos toe vanop de tribune, maar donderdagavond stond Ludovic Butelle opnieuw tussen de Blauw-Zwarte palen. Dat alles tot groot jolijt van de Brugse aanhang, die afgelopen weekend in de competitiematch tegen Zulte Waregem al de naam van de ervaren Fransman luidkeels scandeerde. Hetzelfde gebeurde na 120 minuten bekervoetbal in het Regenboogstadion. Ludo is back!

Veel werk moest hij niet opknappen, maar op het einde van de reguliere speeltijd pakte Butelle uit met een belangrijke ingreep toen hij de doorgebroken Cordaro al glijdend een 100% kans ontnam. “Ludo heeft zijn match gespeeld. We kunnen hem niets verwijten”, oordeelt Jelle Vossen in Het Laatste Nieuws. “Hij heeft zijn werk goed gedaan en is heel ‘cool’ omgegaan met die ganse situatie. Ludo heeft ervaring en dat was belangrijk voor onze ploeg.”

Ook Ivan Leko zag dat zijn keuze positief uitdraaide. “Butelle was goed, hij deed wat hij moest doen. Qua présence, coaching, stabiliteit,… Want veel reddingen heeft hij niet moeten doen.” In de slotfase van de verlengingen was het nog even bibberen toen onze goalie één keer naast de bal grabbelde, maar na 7 maanden zonder matchritme werd hem dat al snel vergeven. Na afloop was het dan ook onze doelman die de Brugse overwinningsgezangen mocht dirigeren. Zondag in Eupen opnieuw?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws