Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hoe Club Brugge vs Anderlecht ook in de MLS nog voortleeft: “Ik schaam me wel een beetje”

Victor Vazquez (Club Brugge)

Zowel Victor Vazquez als Sacha Kljestan vertoefden jarenlang in de Jupiler Pro League. De gewezen sterkhouders van Club Brugge en Anderlecht spelen nu voor respectievelijk Toronto FC en New York Red Bulls. Terwijl Kljestan tevreden moet zijn met een 6de plaats, speelt Vazquez straks om het kampioenschap tegen Seattle Sounders.

Al wringt het toch een beetje bij Vazquez dat hij Kljestan in de reguliere competitie moest laten voorgaan in de assistranking. “Of ik me niet schaam omdat een speler die bij Anderlecht slechts stoemelings een goal aangaf beter deed dan mijn 16 assists? Een beetje wel. Ik wil altijd de eerste zijn in de assistranking. Kljestan stak me voorbij in de laatste paar matchen. Klein detail: ik heb wel acht goals gemaakt, hij slechts twee. Ik ben dus beter”, lacht Vazquez. “Hij zit ook in een goeie ploeg, met snelle spelers zoals David Villa.”

Of ligt het aan het niveau? Laurent Ciman kon in zijn laatste match voor de Rode Duivels immers allesbehalve overtuigen en ook Jelle Van Damme had het lastig om zich in de ploeg te spelen bij Antwerp. “Makkelijk zou ik het hier niet altijd noemen. Fysiek zit het wel goed. We trainen veel, hoor”, verzekert Vazquez in Het Nieuwsblad.

“Ik loop hier soms meer dan bij Brugge”, lacht de Spanjaard. “Altijd minstens elf kilometer per match. Ik heb mezelf al verbaasd. Maar met onze spitsen en het feit dat ze mij steeds proberen af te dekken, moet ik constant in beweging zijn. Alleen is het algemene niveau hier lager dan in Europa. Beter wel dan Qatar of China. Maar tactisch en technisch is het toch van een andere orde. En het zal hen nog jaren kosten eer ze het niveau van in Europa bereiken. Ze zijn nog aan het opgroeien.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws