Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Getroffen bestuurslid van Blue Army komt met emotionele oproep: “Club Brugge, doe iets aub”

Blue Army vlaggen (Club Brugge - Antwerp)

Club Brugge raast met 53 op 63 door de Jupiler Pro League en dat zorgt tijdens de eindejaarsfeesten voor een grote smile op het gezicht van elke fan. Voor Delphine, een bestuurslid van Blue Army die zich op vrijwillige basis dag en nacht inzet voor Blauw-Zwart, kwam er aan donker randje aan de historische 5-0 zege tegen Anderlecht. In onderstaande blog trekt ze aan de alarmbel.

Voetbal, een feest?!

“Zondag 17 december, Anderlecht komt op bezoek naar Brugge om een 5-0 pandoering om de oren te krijgen. Wat een match! Na de match gaat het feest gewoon door, op onze dj-set van Blue Army. Geweldige afterparty met Dj Phonk. Plots voel ik een harde klets op mijn benen. Ik besef niet wat er gebeurd tot er een enorm luide knal volgt. Er is net een voetzoeker ontploft tussen mijn vrienden en ik. We moeten allemaal even wat bekomen en twee vrienden van mij hebben open wonden op hun benen. Die “harde klets” was dus een voetzoeker (bommetje/piraat hoe je het ook wilt noemen) die ontplofte. Mijn 2 laagjes (loopbroek+jeans) zorgen ervoor dat ik geen open wonden heb. Waar ik me wel zorgen in maakt zijn mijn oren. Ze doen enorm beu, alsof er een dikke prop in zit. Ik hoor wel nog maar blijf met een wrang gevoel zitten. Op dit moment viel de pijn wel mee dus het feest ging gewoon voort voor me. Enkele uren later vertrek ik huiswaarts en kan ik de muziek van mijn autoradio amper verdragen. Mijn oren beginnen serieus pijn te doen en ik krijg hoofdpijn.”

“De volgende dag ga ik naar de huisarts, mijn gehoorgang blijkt helemaal dicht te zitten en ontstoken. Hij schrijft oordruppels voor en ik start aan mijn laatste lesweek voor de blok met een onzeker gevoel. Op dinsdag ga ik steevast trainen bij mijn loopclub Club365, dus ook deze week. De training was ok maar het vaste barmoment achteraf was niet meer hetzelfde voor me. We hebben ons eigen clublokaal (de grootte van een container) waar we na elke training iets drinken. Daar moest ik me concentreren om te praten met mijn vrienden en bepaalde momenten even vluchten omdat ik het geluid niet meer kon verdragen. Ik kreeg er werkelijk hoofdpijn van. De dag nadien zit ik in één van mijn laatste lessen, sociale zekerheid. Concentreren is lastig, het gebabbel van de medestudenten rondom mij maakt het me moeilijk om de les te volgen. Vrijdagavond, kerstloop en feestje in onze loopclub. Ik heb het er opnieuw lastig mee om in een kleine ruimte te zitten met veel lawaai. Ons “kotje” zit vol en ik moet af en toe eens naar buiten om mijn oren te laten bekomen. Ik krijg het even moeilijk, zo’n “sociaal dier” als ik die moet vluchten uit een ruimte waar ik me amuseer met mijn vrienden. Vreselijk.”

“We zijn nu Tweede Kerstdag, exact 9 dagen na het ontploffen van de bom. Mijn oor doet nog steeds pijn, het zal afwachten worden of dit blijvend is. Vanmiddag is het Club Brugge – Moeskroen, ik zal er zijn, maar met een bang hartje. Hopend op niet nog een voetzoeker en met oordoppen zal ik opnieuw alles geven voor mijn ploeg. Vraagje aan Club, doe er iets aan aub. Sensibiliseer supporters, zorg ervoor dat dergelijke gebeurtenissen zich niet meer voordoen! Maar doe iets aub… Een vriend van me heeft blijvende gehoorschade opgelopen ook door zo’n bommetje op het voetbal. Ik zou niet willen dat er nog meer slachtoffers vallen, want je gehoor is zo belangrijk. Bruges till I die!”

Delphine De Grauwe – bestuurslid Blue Army

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws