Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Furieuze Leko spaart zijn mannen niet na gelijkspel tegen Eupen: “Op 2 spelers na wilde ik iedereen wisselen”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

Club Brugge is er zondagavond niet in geslaagd om de drie punten te pakken op bezoek bij Eupen. Een dramatische eerste helft zorgde voor een 2-0 achterstand, die na de pauze wel nog omgezet werd in een 2-2 gelijkspel. Desondanks was Ivan Leko achteraf serieus kwaad op zijn manschappen.

“Dit waren de slechtste 45 minuten van het seizoen, het was dramatisch”, vertelt onze coach op de officiële site. “Na 25 minuten had ik nog niets gezien van de Brugse waarden. Geen sweat, geen inzet, geen mentale focus, niets! Ok, er zijn misschien verzachtende omstandigheden: de decompressie na de zware matchen tegen Zulte met telkens een goed einde, of het feit dat we comfortabel op voorsprong staan in de competitie en met die mindset richting de hekkensluiter gingen. Maar excuses zijn voor losers. Buiten Vormer en Mechele wou ik in de eerste helft eigenlijk iedereen wisselen, we hadden 3-0 of 4-0 kunnen achter staan.”

In de tweede helft toonde Club Brugge een ander gelaat. “We begonnen na rust opnieuw te voetballen, drukten Eupen achteruit en creëerden pressing en gevaar. Maar momenteel overheerst bij mij toch een slecht gevoel. Ik spreek veel over de mentaliteit die je moet hebben om bij een topclub te spelen. Bij Club telt enkel de wedstrijd die je nu moet spelen, je kan niet teren op een goede prestatie van voordien. Ten slotte wil ik ook de tegenstander feliciteren, want ze pasten zich goed aan voor deze wedstrijd, verrasten ons en speelden goed.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws