Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Filip Joos wil dat “fenomenaal gebaar” aan de Kehrweg vervolg krijgt tijdens Club Brugge – Anderlecht

Filip Joos (analist)

Club Brugge kwam afgelopen weekend niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Eupen. Blauw-Zwart mocht daarbij dankbaar zijn dat er een videoref aanwezig was aan de Kehrweg. Die greep immers op het einde van elke helft in, waardoor scheidsrechter Lawrence Visser twee strafschopfases alsnog correct kon beoordelen. 

Achteraf kreeg de videoref heel wat lof, maar Peter Vandenbempt zag zowaar nog een grotere ‘uitblinker’. “Club is op de valreep aan een nederlaag ontsnapt. Eupen heeft het één helft heel erg goed gedaan. Met prima voetbal en het had kansen om meer dan 2 keer te scoren. De videoref heeft ook in grote mate het resultaat bepaald door 2 keer zeer goed zijn werk te doen. Dat is prima.”

“Nog veel straffer eigenlijk is – dat heb ik gelezen in Het Nieuwsblad – dat de stadionomroeper van Eupen bij de rust aan zijn eigen supporters zei dat de beslissing van de videoref net ervoor en in het nadeel van Eupen correct was. En dat daarover niet gediscussieerd moest worden. Dat verdient toch een decoratie”, oordeelt de radiocommentator bij Sporza.

Ook in Extra Time waren ze onder de indruk van de opvallende boodschap van de stadionomroeper. “Een voorbeeld uit de Oostkantons, hij voedt zijn publiek op”, aldus Frank Raes. “Een fenomenaal gebaar. Binnenkort is het Club Brugge – Anderlecht. Ik stel voor dat de stadionomroeper dan hetzelfde doet, eender langs welke kant…”, stelt Filip Joos voor.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws