Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dury hekelt aanpak van Club Brugge en AA Gent: “In maart al 7 spelers weggeplukt”

Francky Dury (Zulte Waregem)

Zulte Waregem werd onlangs nog door Club Brugge in de Croky Cup uitgeschakeld en ook in de competitie loopt het allesbehalve op wieltjes voor Essevee. En dan is er nog de Europa League, waarbij kwalificatie er nooit echt in zat voor Francky Dury en zijn manschappen. De coach heeft daar verschillende verklaringen voor en wijst daarbij ook naar Club Brugge en AA Gent.

Eerst en vooral heeft Zulte – net zoals Club overigens – een relatief jonge kern. “Voor jongens van 19, 20 jaar is Europees voetbal een belasting. Aan die jongens, hoe talentvol ook, kan je niet vragen ons te kwalificeren in Europa. En zodra ze wél het verschil kunnen maken, worden ze weggehaald door Europese topclubs, zoals Tielemans. Zelfs Ajax kan Bandé hier zomaar weghalen”, foetert Dury in Het Nieuwsblad.

Een belangrijk verschil daarbij is dat KV Mechelen en Anderlecht in tegenstelling tot Zulte wél langs de kassa passeerden bij deze spraakmakende transfers. “Bij ons moeten we door ons beperkt budget spelers huren. We leiden ze op, maar kunnen ze dan niet verkopen, wat dan weer het budget niet kan optrekken. En talenten als Hazard, Malanda en Meïté moeten we meteen laten vertrekken. Eigen jeugdspelers opleiden is ook geen oplossing. Drie jaar geleden hadden we een heel talentvolle U14-lichting en in maart waren er al 7 weggeplukt door Club Brugge en AA Gent…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws