Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dropt Leko zondag een nieuwe naam in de basis? “Hij is sterk verbeterd op fysiek vlak”

Club-spelers vieren overwinning (Club Brugge - Zulte Waregem)

Met een kern van 28 spelers zijn de plaatsjes – zeker zonder Europees voetbal – bijzonder duur bij Club Brugge. Dat mocht ook zomeraanwinst Jordy Clasie al aan den lijve ondervinden. Al staat de huurling van Southampton erg dicht bij een eerste basisplaats. 

Afgelopen weekend tegen Eupen mocht Clasie een uur meespelen en maakte hij daarbij indruk op de Brugse fans én op kapitein Ruud Vormer. Ook Ivan Leko ziet de Nederlander progressie maken. “Clasie is sterk verbeterd op fysiek vlak sinds hij in Brugge toekwam, hij is terug de Clasie van enkele jaren terug in Feyenoord en heeft zo zeker zijn rol binnen dit Club.”

“Zijn invalbeurten beloofden al veel goeds, maar de ploeg moet altijd primeren in Brugge. Waar hij het meest tot zijn recht komt? Hij kan alle posities aan in het middenveld, maar zijn beste positie is die van ‘deep playmaker’, zodat hij het spel kan maken voor de verdediging”, oordeelt Leko op onze officiële website.

Afwachten dus of Clasie zondag zijn eerste basisplaats krijgt tegen Lokeren, een ploeg waarvoor Leko op zijn hoede is. “Lokeren haalde het meeste van zijn punten op verplaatsing en toont geen respect voor zijn tegenstander. Het is een team met kwaliteit en karakter, een mix van jeugd en ervaring, ze zijn gevaarlijk. We zullen goed moeten zijn om de wedstrijd in handen te nemen, maar ik geloof dat we dat kunnen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws