Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Mos komt met opmerkelijke mening over Anderlecht-speler: “Hij past beter bij Club Brugge”

Aad de Mos (analist)

Club Brugge en Anderlecht zijn de twee meest succesvolle ploegen in België, maar desondanks zijn er heel wat verschillen tussen beide topclubs. Hugo Broos – die zowel in het Astridpark als op Jan Breydel goeie herinneringen achterliet – verwoordde het als volgt in gesprek met Het Laatste Nieuws: “Anderlecht was altijd een zakelijke club, een onderneming zeg maar. Er moest gepresteerd worden. Club was losser en amateuristischer, maar dat is nu veranderd. Het familiale is er uitgegaan. Ook Club is verzakelijkt. Maar de bloedgroepen verschillen. Ook vandaag is Club volks gebleven, terwijl Anderlecht een eliteclub is. Bij Anderlecht komen de mensen naar de cinema kijken. Club heeft meer de klei van het echte leven aan de voeten.”

RSCA stelde tot dusver teleur dit seizoen, al was Henry Onyekuru met 9 doelpunten één van de lichtpunten. Club had afgelopen zomer eveneens interesse in de jonge Nigeriaan, maar de aanvaller van Eupen belandde via Everton bij Paars-Wit. Een verkeerde keuze, zo oordeelt Aad de Mos in Het Nieuwsblad.

“Onyekuru is een blinde draver. Je hebt twee ballen nodig om met hem te spelen. Eén voor zijn instinct, één voor de combinaties. Je weet nooit wat hij gaat doen. Ik zou hem niet graag in mijn ploeg hebben. ­Lopen kan hij, maar op de kleine ruimte heb ik niet het gevoel dat ik naar een lekkere voetballer kijk.”

“De spitsen bij Club zijn vrijer in hun handelings­mogelijkheden, zowel centraal als aan de buitenkant. Onyekuru zou beter bij Club Brugge passen. Bij Anderlecht moet hij te veel nadenken. Als Dennis moet nadenken, is het wellicht ook over. Neen, dat Onyekuru geblesseerd is, vind ik geen groot verlies”, besluit de Nederlandse analist.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws