Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Daarom is Jan Breydel straks maar voor een derde gevuld tegen Charleroi

Club-fan duim omhoog (Club Brugge - Antwerp)

Met Club Brugge en Charleroi staan woensdagavond de nummers 1 en 2 uit de Jupiler Pro League tegenover elkaar in de Croky Cup. Toch is de kwartfinale in de Belgische beker niet meteen een publiekstrekker. Zo worden er ‘slechts’ 10.000 supporters verwacht in Jan Breydel. En daarvoor zijn er verscheidene verklaringen. 

Eerst en vooral is de winterprik van de voorbije dagen een spelbreker. “Een vierde minder toeschouwers, zo schat Club Brugge de invloed in van de sneeuw op de ticketverkoop voor de bekermatch tegen Charleroi. Blauw-Zwart zag de verkoop stokken sinds het afgelopen weekend zwaar begon te sneeuwen in West-Vlaanderen en strandt voorlopig op een kleine 10.000 verkochte kaartjes. Het bovendeel van de Zuid- en Oosttribune gaat zelfs niet eens open”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Anderzijds is de belangstelling voor de Croky Cup – nochtans de kortste weg naar Europa – nog altijd ondermaats. “In alle ­bekerwedstrijden van de afgelopen vijf jaar slaagde Club er maar één keer in om het stadion uitverkocht te krijgen: in het seizoen 2015-2016, toen AA Gent in de halve finales op bezoek kwam. 10.000 aanwezigen zou vreemd genoeg zelfs de op twee na best bijgewoonde Brugse bekerwedstrijd van de laatste vijf jaar betekenen.” Ter vergelijking: in Genk verwachten ze vanavond tegen Waasland-Beveren maximaal 5.000 fans.

Tot slot gaat het natuurlijk nog altijd om een midweekmatch die om 20.45 uur afgewerkt wordt (met eventueel verlengingen). Niet evident voor “de werkende mens”, zeker niet als je aanhang over heel het land verspreid zit. Toch hoopt Ivan Leko dat er gezien de verbeterde weersomstandigheden nog wat extra volk afzakt naar Jan Breydel. “We hebben de steun van onze supporters nodig. Onze twaalfde man is echt cruciaal in deze zeer belangrijke wedstrijd. 15.000 of 30.000 fans in het stadion, dat maakt gewoon een verschil”, klinkt de oproep via onze officiële kanalen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws