Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Cossey: “Zij zijn in principe het beste spitsenduo van Club”

Cools - Wesley - Dennis - Poulain (Club Brugge - Zulte Waregem)

Club Brugge baadt dit seizoen in weelde en dat is ook af te lezen aan de ruime voorsprong op de concurrentie in het klassement. Voorin kan Ivan Leko bijvoorbeeld over vier basiswaardige spitsen beschikken, met Jelle Vossen, Abdoulay Diaby, Wesley Moraes en Emmanuel Dennis. Dat zorgt ervoor dat de trainer vaak roteert met zijn aanvallers.

Voor assistent-coach Rudi Cossey is het echter duidelijk wie in ideale omstandigheden zou moeten spelen: Wesley en Dennis. “Op papier het beste koppel. Als ze fris zijn, heb je het explosieve van Dennis gekoppeld aan de kracht van Wesley”, stelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

“De ene vrij balvast, iemand die kan zorgen voor aansluiting vanaf het middenveld, en de andere de loper eromheen, die de ruimte moet induiken en de laatste pass verwachten. Dat was een tijdje vrij complementair, tot ze allebei op dezelfde manier gingen lopen, allebei de bal zochten, allebei afhaakten en Dennis iets te veel de individuele actie ging opzoeken, zodat Wesley wat werd afgeremd.”

Vossen en Diaby

Dat zorgde ervoor dat Leko de jongste weken meestal voor Jelle Vossen en Abdoulay Diaby koos. “Twee jongens die heel hard werken in functie van de ploeg. Min of meer op dezelfde manier complementair”, aldus Cossey. “Die twee passen zich heel goed aan aan de manier van spelen die Ivan op dit moment vraagt. Wij moeten niet uitgaan van dat speelse dat het andere duo heeft, Ivan wil een ploeg creëren waarin iedereen zijn werk doet en iedereen kan scoren. Dat zijn zaken die de twee anderen nog niet echt onder de knie hebben.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws