Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club verplettert RSCA, fans genieten met volle teugen: “Kunnen we hem een levenslang contract geven?”

Juichende Club-fans (Club Brugge - Standard)

Club Brugge heeft geen spaander heel gelaten van een ontstellend zwak Anderlecht. Diaby (2x), Vormer, Vossen en Vanaken namen de Brugse doelpunten voor hun rekening. 

Op een moeilijk bespeelbaar veld was het Blauw-Zwart dat de wedstrijd in handen nam, zonder daarbij echt grote kansen af te dwingen. Het eerste gevaar aan de overkant leverde ei zo na de 0-1 op. Hanni en Dendoncker verkwanselden echter de opgelegde mogelijkheid.

Even voor het rustsignaal werd Club dan toch beloond voor zijn aanvallende intenties. Een rake kopbal van Diaby opende de debatten. Met een assist van – wie anders dan – Vormer. Nog geen minuut later verdubbelde diezelfde Diaby de score na een pijnlijk misverstand tussen Boeckx en Spajic.

Forfaitscore

Een klap die Paars-Wit na de pauze nooit meer te boven zou komen. Sterker nog, Club drukte de aartsrivaal achteruit en bezorgde Hein Vanhaezebrouck één van de pijnlijkste matchen uit zijn trainerscarrière.

Twee penaltydoelpunten – Vormer en Vossen – en nog eentje van Vanaken zorgden voor een overweldigende 5-0 forfaitscore. Jan Breydel kraaide het uit van de pret en zag met onder meer Diaby, Vanaken en Vormer een handvol uitblinkers. Twitter strooide dan ook met lof.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws