Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club kwakkelde 45 minuten lang tegen Eupen: “Slechts 1 speler bleef overeind”

Club-spelers vieren overwinning (Club Brugge - Zulte Waregem)

Na de dubbele overwinning tegen Zulte Waregem is Club Brugge er niet in geslaagd om Eupen opzij te zetten. Na een erbarmelijke eerste helft stond Blauw-Zwart al 2-0 in het krijt. In de tweede periode kwamen de manschappen van Ivan Leko wel nog terug tot 2-2, maar dat maakte de verbazing over het povere Brugse spel er niet minder op. 

Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, kon zijn ogen niet geloven. “Wat Club in de eerste helft op de mat bracht, was het slechtste van het seizoen. En tel de vorige vijf seizoenen daar ook maar bij. De verdediging liep te zwemmen, het middenveld te slapen en de aanval… Tja, welke aanval? En dat tegen de laatste.”

Vooral de Brugse linkerflank moet het ontgelden. “Laurens De Bock kreeg voor het eerst sinds de match tegen Antwerp op 22 oktober nog eens een kans omdat Anthony Limbombe aan rust toe was, maar werd bij momenten compleet belachelijk gemaakt. Saulo Decarli liet dan weer niet zien waarom hij al twee wedstrijden op rij Stefano Denswil op de bank houdt.”

Leko vertelde na afloop dat hij op 2 spelers na iedereen had willen wisselen, hetgeen Vandewalle volkomen kan begrijpen. “De Club-trainer haalde na een halfuur Decarli naar de kant, maar hij had evengoed de hele ploeg kunnen vervangen. Het klinkt als een cliché, lekker makkelijk, maar dat is het in dit geval niet. Alleen Mechele bleef overeind. Dan weet je het wel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws