Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club kroont zich tot strafste thuisploeg van Europa, fans genieten: “Hoe goed is hij zeg?!”

Club-fans met sjaal (Club Brugge - Antwerp)

Club Brugge is er ópnieuw in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Op tweede kerstdag was Moeskroen een taaie brok, maar werd het desondanks 4-2 voor Blauw-Zwart. Club vergroot zo nog maar eens de druk op eerste achtervolgers Sporting Charleroi en Anderlecht. 

In een flauwe eerste helft was het Club Brugge dat de eerste kans liet optekenen, maar Cools zag zijn volley gepareerd worden door Butez. Daarna noteerden we te veel slordigheden bij de thuisploeg om echt doelgevaar te creëren. Na 20 minuten voetballen kwam Blauw-Zwart zelfs goed weg toen het openingsdoelpunt van Awoniyi – weliswaar terecht – afgekeurd werd voor buitenspel.

Op het halfuur was het dan toch raak voor de bezoekers. Na een goeie combinatie was het Van Durmen die de 0-1 ruststand voorbij Butelle schoot. Na de pauze véél meer animo en een Club Brugge dat een ander gelaat toonde. Eerst bracht Butez nog tot twee keer toe redding op pogingen van Vanaken en Limbombe, maar een minuut later was het diezelfde Limbombe die de 1-1 in de bovenhoek knalde.

Strafste thuisploeg van Europa

Vervolgens waren we getuige van enkele dolle minuten: Mechele kopte een corner op de lat, een penaltyfout op Diaby en de daarmee gepaard gaande rode kaart voor De Medina, de 2-1 vanop de stip van Vormer, de verrassende gelijkmaker van Godeau en de 3-2 van Diaby. In de slotminuut diepte de ex-spits van Moeskroen nog verder uit tot 4-2. Diaby zit zo aan 9 stuks dit seizoen.

Een uitverkocht Jan Breydel zag zo dat Club zich tot de strafste thuisploeg van Europa kroonde, met zomaar even 33 op 33! In de tweede helft had invaller Clasie een aanzienlijk aandeel in de comeback van Blauw-Zwart. Twitter zwaaide dan ook met lof naar de huurling van Southampton.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws