Club-icoon was niet onder de indruk van Butelle tegen Zulte: “Een paar keer serieus in de fout”

Ludovic Butelle (Club Brugge)

Ludovic Butelle was afgelopen donderdag terug van weggeweest. Onze Franse goalie moest weinig werk opknappen, maar pakte enkele keren uit met een goeie tussenkomst. Vooral in het slot van de reguliere speeltijd kwam hij cruciaal ingegleden op de doorgebroken Alessandro Cordaro. Franky Van der Elst tempert echter het positivisme rond Ludo en ook over zijn mogelijke opvolger zijn er twijfels.

‘Keepersprobleem opgelost’, klonk het na de met 2-3 gewonnen bekermatch in bepaalde kranten. Volgens ons Club-icoon is dat echter een voorbarige conclusie. “Ik wil toch opmerken dat Butelle donderdag in Waregem ook een paar keer serieus in de fout is gegaan”, oordeelt Van der Elst in Het Belang van Limburg.

De kans is reëel dat Club in de winter op zoek gaat naar een nieuw sluitstuk. Zo viel de naam van Hendrik Van Crombrugge al meermaals. Hans Galjé, die als keeperstrainer al samenwerkte met de doelman van Eupen, fronst de wenkbrauwen. “Bij een topclub kom je wel meteen in een andere wereld terecht. Een garantie op succes is hij alvast niet voor Brugge”, klinkt het klaar en duidelijk.

Verbeterde versie van Butelle

Ook ex-keeper Geert De Vlieger is niet helemaal overtuigd van Van Crombrugge. “Hij is technisch oké, is fysiek sterk, heeft met zijn 1m88 de juiste lengte… Ik zie wel zijn kwaliteiten. En omdat hij zoveel werk krijgt bij Eupen, pakt hij ook veel leuke ballen. Maar ik zie soms ook dingen… Bij Eupen komt hij daarmee weg, maar bij Club, waar de druk zoveel hoger ligt?”

“Vraag maar aan Horvath en Hubert hoe moeilijk Club is zonder veel ervaring. Hendrik zou in elk geval ook een aanpassingsperiode nodig hebben en Club moet op korte termijn een keeper hebben die stabiliteit brengt. Dus hopen dat Butelle de lijn van het kampioenenjaar doortrekt. Of een verbeterde versie aantrekken van Butelle”, besluit De Vlieger in Het Nieuwsblad.

Laaste nieuws

Dennis is duidelijk na Man Utd: “Penalty en doelman moest rood krijgen”

Club Brugge speelde 1-1 gelijk tegen Manchester United. Emmanuel Dennis kwam op het scorebord, maar vond ook dat hij een penalty moest...

Vanaken zit met dubbel gevoel: “Ze kwamen niet in de buurt van ons doel”

Club Brugge speelde in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen Manchester United in de heenwedstrijd van 1/16e finales van de Europa League....

Solskjaer wijst bizarre schuldige aan voor goal van Dennis

Ole Gunnar Solskjaer, de manager van Manchester United, wijst in de Britse krant The Sun een wel heel bijzondere schuldige aan voor...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Dennis is duidelijk na Man Utd: “Penalty en doelman moest rood krijgen”

Club Brugge speelde 1-1 gelijk tegen Manchester United. Emmanuel Dennis kwam op het scorebord, maar vond ook dat hij een penalty moest...

Vanaken zit met dubbel gevoel: “Ze kwamen niet in de buurt van ons doel”

Club Brugge speelde in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen Manchester United in de heenwedstrijd van 1/16e finales van de Europa League....

Solskjaer wijst bizarre schuldige aan voor goal van Dennis

Ole Gunnar Solskjaer, de manager van Manchester United, wijst in de Britse krant The Sun een wel heel bijzondere schuldige aan voor...

VAR in de Europa League? Club Brugge verdiende misschien wel een strafschop

Club Brugge liet een goede indruk tegen Manchester United. Een van de eerste acties kwam van Dennis. Wesley Sonck sprak...