Club Brugge kan gewezen transfertarget voor circa 2 miljoen euro strikken tijdens wintermercato

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Club Brugge doet het momenteel zowel in de Jupiler Pro League als in de Croky Cup uitstekend en dus is er weinig reden om veel nieuwe namen binnen te halen tijdens de winter. Een nieuwe doelman is de prioriteit en daarvoor viel onder meer de opvallende naam van Arsenal-keeper David Ospina al. In de breedte zou Blauw-Zwart ook op het middenveld nog een slag kunnen slaan.

Zo beschikt Ivan Leko op dit moment niet meteen over een echte doublure van Hans Vanaken. Jordy Clasie en Lior Refaelov behoren tot de opties, maar zij komen elders op het veld beter tot hun recht. Clasie speelt liever wat lager op het veld, terwijl Rafa bij voorkeur op de flank opdraaft. Bovendien beschikt Club niet over een aankoopoptie bij de huurling van Southampton en zou onze Israëliër wel eens terug naar zijn thuisland kunnen keren. Victor Vazquez gaf onlangs immers nog aan dat Refaelov momenteel niet gelukkig is op Jan Breydel.

Waasland-Beveren sensatie Ryota Morioka is een interessant transfertarget, maar er zijn een resem clubs die aan de mouw van de Japanner trekken. En het is dus nog maar de vraag of Club al die ploegen financieel de baas kan. Een andere optie is Thibault Moulin. De 27-jarige Fransman flirtte vorig jaar al nadrukkelijk met Blauw-Zwart, maar werd in extremis weggekaapt door toenmalig trainer Besnik Hasi bij Legia Warschau.

Volgens het Poolse Sport.pl deed Club afgelopen zomer een nieuwe poging om Moulin binnen te halen – en had de middenvelder zelf hier ook oren naar -, maar de geboden transfersom van één miljoen euro vond Legia veel te laag. Intussen liggen de kaarten echter anders. Door de slechte financiële papieren waarin de Poolse club momenteel verkeert, zijn zowat alle spelers te koop en dus heeft Blauw-Zwart deze keer meer slaagkansen. Voor een bedrag van zo’n 2 miljoen euro kan er onderhandeld worden.

Laatste Nieuws

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...

Diagne haalt opnieuw uit naar Clement

Na de miserie met de Knokse villa is Mbaye Diagne ondertussen in de Senegalese hoofdstad Dakar aangekomen. Na het...

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

“Weggaan bij Club Brugge, dat was de grootste blunder uit mijn carrière”

Nastja Ceh won twee landstitels en twee bekers in vier seizoenen bij Club Brugge. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft de Sloveen een interview.

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...