Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge is volop bezig met zijn transferhuiswerk: krant linkt 9 doelwitten aan Blauw-Zwart

Brugse mascotte (Club Brugge - Anderlecht)

Met 50 op 60 geeft Club Brugge al zijn concurrenten in de Jupiler Pro League het nakijken. Toch verwacht Ivan Leko enkele nieuwe manschappen tijdens de wintermercato. “Wij zijn al weken, maanden bezig met wat we in onze ogen nodig hebben. Omdat we progressie willen blijven maken. Wij hebben versterking nodig om concurrentie te hebben, ook op training. Alleen dan kan je nog beter voetballen”, klonk het onlangs in Sport/Voetbalmagazine. Voorzitter Bart Verhaeghe bevestigde de woorden van onze coach in gesprek met La Dernière Heure: “We gaan proberen al enkele spelers voor volgend seizoen te halen. Januari is een goede periode om spelers uit onder meer Zuid-Amerika aan te trekken.” 

De Krant van West-Vlaanderen stelde zich in de plaats van Vincent Mannaert & co en komt met enkele aanbevelingen en 9 transfertargets. “Vooral in doel is de Brugse nood het hoogst. Ludovic Butelle toonde zich de jongste weken voorlopig als een behoorlijk betrouwbaar sluitstuk, maar in de heenronde werd pijnlijk duidelijk dat Club deze winter op zoek moet naar een nieuwe doelman.”

“Daarnaast zou een extra flankspeler van het type Anthony Limbombe en/of Dion Cools geen overbodige luxe zijn, zeker nu Ahmed Touba na een heupoperatie nog een tijdje niet inzetbaar is. Ook een doublure voor Wesley Moraes, een stevige targetspits, heeft Blauw-Zwart niet meteen lopen.”

Doelman

  • David Ospina: de 29-jarige Colombiaan heeft een rol als tweede doelman bij Arsenal en wil met het oog op het WK speelminuten vergaren. Enkel een uitleenbeurt behoort tot de mogelijkheden, tenzij Club zo’n 7 miljoen euro wil ophoesten.
  • Michel Vorm: de 34-jarige Nederlander is de doublure van Hugo Lloris bij Tottenham en heeft tien jaar ervaring op het hoogste niveau in Nederland en Engeland. Ook hier lijkt enkel een uitleenbeurt bespreekbaar.
  • Stefanos Kapinos: de 23-jarige Griek is sinds de komst van Silvio Proto op een zijspoor beland bij Olympiakos. Met een prijskaartje van om en bij de 2 miljoen euro is hij zeker haalbaar.
  • Hendrik van Crombrugge: de 24-jarige Belg van Eupen is de meest gepasseerde doelwachter in de Jupiler Pro League, maar toonde al meermaals dat hij over uitstekende reflexen beschikt.

Wingback

  • Denis Bouanga: de 23-jarige Gabonees komt momenteel uit voor de Franse tweedeklasser Lorient en kan zowel op links als op rechts uit de voeten. Zijn prijskaartje bedraagt zo’n 1,5 miljoen euro.
  • Dimitrios Pelkas: de 24-jarige Griek is voor Leko geen onbekende. In zijn periode als T2 bij PAOK Saloniki maakte de aanvallende middenvelder indruk op onze coach. Pelkas kan bovendien ook op de flank (zowel links als rechts) uit de voeten. Voor een slordige 2 miljoen euro zou Club hem naar Jan Breydel kunnen halen.

Targetspits

  • Christian Kouamé: de 20-jarige Ivoriaan maakt het mooie weer bij Cittadella in de Italiaanse Serie B en kan voor enkele honderdduizenden euro’s losgeweekt worden. Al zijn er met onder meer Inter Milan kapers op de kust voor deze centrumspits.
  • Waris Majeed: de 26-jarige Ghanees van FC Lorient wordt eerder gezien als een huurtarget. Speelde ook al in de Franse, Turkse, Russische en Zweedse eerste klasse.
  • Krépin Diatta: de 18-jarige Senegalees van Sarpsborg is al meermaals gelinkt aan Club Brugge, maar geniet ook interesse uit Frankrijk. Wordt door veel waarnemers bestempeld als een toptalent.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws