Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge heeft een plan om veld speelklaar te krijgen voor topper tegen Anderlecht

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Charleroi)

In januari krijgen we een nieuwe grasmat, maar voorlopig is het roeien met de riemen die we hebben. Door de sneeuw en hevige regenval kreeg de grasmat op Jan Breydel het immers zwaar te verduren, waardoor de bekermatch tegen Charleroi noodgedwongen uitgesteld moest worden. Omdat de kalender sowieso al druk genoeg is, doet Blauw-Zwart er alles aan om de klassieker tegen Anderlecht wél te laten plaatsvinden.

Door de sneeuw kon er om technische redenen aanvankelijk geen zeil over het veld geplaatst worden, maar donderdag kon dat wél (zie foto’s én video onderaan). Volgens Het Nieuwsblad is datzelfde zeil intussen alweer verdwenen. “Het droge weer en de felle wind zorgden er – in combinatie met het drainagesysteem en de open structuur van Jan Breydel – voor dat het grootste deel van het regenwater verdween. Om de wind verder vrij spel te geven, werd ervoor gekozen om het veld niet te bedekken met een zeil”, klinkt het in de krant.

Als het toch opnieuw zou beginnen regenen, worden de meest kwetsbare plekken alsnog voorzien van bescherming. Positief is alvast dat er op zaterdag en zondag geen hevige buien meer verwacht worden. Voor het overige wordt de grasmat de komende dagen extra geprikt om het overtollige water te laten wegstromen. De stroken die nauwelijks bespeelbaar zijn, krijgen dan weer een extra laagje zand. Tot slot doet Club een beroep op het gespecialiseerde bedrijf De Ceuster om het veld in de best mogelijke omstandigheden klaar te stomen voor zondag.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws