Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-aanhang doet opvallende ontdekking over aanklacht rond ‘Jodenlied’: “Hoe schijnheilig kan je zijn?”

Passionele Club-fans

Zoals je eerder al kon lezen op BlauwZwartFans heeft de Federatie van Joodse organisaties in België (CCOJB) een officiële brief geschreven aan Club Brugge, de voetbalbond en de Pro League. De organisatie hekelt daarin een supporterslied dat geregeld weerklinkt op Jan Breydel: “Al wie ni springt dat is een Jood.” Maar mogelijk zit er meer achter deze opmerkelijke aanklacht.

Blue Army legde alvast uit waar de geuzennaam voor de supporters van Anderlecht vandaan komt en zelfs Lior Refaelov – een Joodse speler in Brugse loondienst – ziet er geen graten in. Op Stamnummer 3 kwamen ze bovendien tot de vaststelling dat de zoon van Henri Benkoski, vice-voorzitter van de CCOJB, een uitgesproken voorkeur heeft voor Anderlecht.

Sterker nog, Elisha Benkoski gebruikt op Facebook zelf de geuzennaam ”Boeren” om te verwijzen naar Blauw-Zwart. En toen de bekermatch tussen Club Brugge en Charleroi afgelast werd, reageerde hij als volgt: “La magouille est totale” oftewel: ”Het gesjoemel is compleet” (zie onderstaande tweets).

“Hoe schijnheilig kan je zijn? Stop met dergelijke mensen een forum te geven”, klinkt het bij de Brugse aanhang. Er wordt dan ook her en der opgeroepen om zondag “We’ll sing what we want, we’ll sing what we want. We’re FC Bruges, we’ll sing what we want”, te laten weerklinken in het stadion. En alle aandacht rond het intussen befaamde ‘Jodenlied’ zal ongetwijfeld een averechts effect hebben op de oproep van het CCOJB.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws