Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Blue Army reageert op aantijgingen over Jodenhaat: “Vandaar komt de naam voor Anderlecht-fans”

Blue Army vlaggen (Club Brugge - Antwerp)

“Al wie ni springt dat is een Jood”, weerklinkt wel vaker vanop de tribunes in Jan Breydel. Géén Club-fan die het linkt aan Jodenhaat, maar de Federatie van Joodse organisaties in België (CCOJB) oordeelt dat het lied ontoelaatbaar is. Geert De Cang – gewezen voorzitter van Blue Army – benadrukt dat het lied niet antisemitisch bedoeld is.

“Het verwijst niet naar de Joodse gemeenschap. Met Refaelov (die zelf ook al reageerde) nu en Ronny Rosenthal vroeger zijn er ook Joodse spelers bij Club. We hebben zelfs een Joodse voorzitter gehad. Elke supportersclub geeft andere supporters een naam.”

“Wij zijn ‘de Boeren’, ‘de Kwekkers’ zijn de fans van Gent en fans van Antwerp en Anderlecht worden ‘de Joden’ genoemd. Bij Antwerp omdat ze zichzelf zo noemen. Bij Anderlecht is het door de link met Ajax Amsterdam. De Anderlecht-fans hebben een heel sterke link met Ajax en die noemen zichzelf ook ‘de Joden’. Vandaar komt de naam.”

Al is er ook een andere geuzennaam in omloop voor de aanhang van onze aartsrivaal. “De fans van Anderlecht hebben ook een andere naam: ‘de Nekken’ en persoonlijk vind ik die beter passen”, lacht Geert. “Sowieso zijn we de laatste jaren bezig om een positieve sfeer te creëren in het stadion. Wat ook lukt. Je hoort minder en minder die gezangen. De belangrijkste boodschap is dat we achter de eigen ploeg moeten staan”, klinkt het bij Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws