Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bekende muzikant bekent kleur: “Vanaf nu ben ik een echte Club-nonkel. No way back”

FCB tifo

Op de Markt van Brugge verzorgde hij samen met Sven Ornelis de muzikale begeleiding bij het binnenhalen van de veertiende landstitel, maar een live wedstrijd had Jean Blaute nog nooit bijgewoond op Jan Breydel. Afgelopen dinsdag kwam daar verandering in. De bekende muzikant was dusdanig onder de indruk dat hij besloot om er een blog aan te wijden op blauteblogt.com.

’t Putje

“Café ’t Putje in Sint-Andries/Brugge is het vriendelijke rovershol van de die- hard Club supporters . Working class heroes, solidair in het leven , trouw aan hun Club en altijd in vrolijken doen aan de rechterhoek van de toog, in rechtstreeks contact met de alerte bazin Sandra, die haar pappenheimers door en door kent en op vier opgestoken vingers binnen de vijf seconden evenveel pinten voor hun neus poneert, perfecte schuimkraag , Jupiler label naar voren gedraaid . Aan de linkerkant van het café zitten de ouderen, die al eens een krant lezen en met alle égards door Sandra aan hun tafeltje worden bediend.”

“Op vrijdag , late namiddag , is het er druk . ’t Putje verandert naadloos in een soort viswinkel, tenminste als je op donderdag via sms je bestelling hebt gedaan . Op vrijdag passeert dan de visboer met je zwemvoer , op naam in zakjes verpakt, en dat wordt dan bij Sandra afgehaald , betaald en natuurlijk aperitiefgewijs in dank afgenomen met wat pinten en warm sociaal contact . Dat dit nog bestaat mag een wonder heten . I love it.”

“En zo gebeurde het dat ik met mijn vrouw afgelopen vrijdag onze visbestelling ging afhalen en wij aan de praat geraakten met enkele Clubhardliners . Sympathieke vitale gasten van 30-40 jaar jong, sonore stemmen die ze liefst in simultaan spreekkoor door het café laten galmen . Veel grappen , nooit vulgair, eerder kapoenerig-volks . Ik liet mij ontvallen dat ik nog nooit vanzeleven een voetbalmatch in het echt had gezien , ook Francia niet , en dat wij al jaren Club volgen op tv. Olalala…daar zouden de heren wel snel verandering in brengen . Eentje beloofde zowaar onder eed dat wij de volgende match ( Club-Moeskroen) zouden kunnen beleven met twee abonnementjes van mensen die de match overslaan. Wij werden dus geïnviteerd . Aanvaard voelden wij ons . En ja : gisteren waren wij er dus bij hé….”

“Eerst de kaartjes afgehaald in ‘ t Putje , paar pintjes en een aangenaam wandelingtje naar het Jan Breydel stadion. Mooie zitplaatsjes tussen leuk volk , saaie eerste helft , but yeah…Een gekregen paard….Tijdens de pauze een braadworst gekocht , een pint in het café onder de tribunes en dan daar op tv blijven kijken naar een door trainer Leko wakker geschud Club . Baf baf baf…goals…olala…terug naar de actie , buiten dus, beetje achter goedgezinde stewards gaan staan en vlak voor onze neus mijn held Ruud Vormer een penalty zien scoren en in de laatste minuut Diaby nog eens zien vliegen en goal, knal. Feest!”

“Op hoeveel selfies ik daar ben beland weet ik niet maar dat ik vanaf nu een echte Clubnonkel ben is wel duidelijk . No way back. Sorry Les Mauves : Marc en Heintje zullen wel goed voor jullie zorgen ; sorry KV Mechelen : met Mark Uytterhoeven in jullie tribune zal het achter de kazerne nooit depri worden ; sorry KVO : Kamagurka is er om jullie in de linies te houden , maar ik moet nu het Blauw-Zwart legioen vervoegen, sportief voor de anderen, loyaal aan ‘de onzen’.”

“Achteraf was het nog bingo boenke boenke in ’t Putje . Teletijdsmachine. Ik waande mij bij momenten in de jaren ’70 . Met iets andere muziek, door dj Geert ( hij kent zijn publiek ) goedgemikt door de speakers gebeukt , met korter geknipte gasten , geen hippiesnorren…maar voor de rest: old school camaraderie , boys will be boys en op tijd naar huis want morgen werkdag. Leve ’t Putje.”

Jean Blaute

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws