Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wesley laat van zich horen na kuitbeenbreuk Kotysch

Wesley Moraes blessure (Club Brugge - Standard)

Wesley Moraes pakte tegen Sint-Truiden uit met een stevige tackle aan het adres van Sascha Kotysch. Gevolg: de verdediger van de Kanaries moest vroegtijdig naar de kant op Jan Breydel en hield zelfs een kuitbeenbreuk over aan de duels met onze Braziliaanse spits.

Maandag nam voorzitter Bart Verhaeghe Wesley nog in bescherming voor zijn gemene fout tegen STVV. “Elke wedstrijd haken twee mensen op hem in. Hij heeft nog stappen te zetten. We werken daaraan. Hij moet inderdaad leren incasseren, maar hij moet ook wel beschermd worden. Naar mijn mening moet dat bij goeie voetballers overal, ongeacht de club of de speler”, klonk het in VISTA!.

Hoe dan ook een schrale troost voor Kotysch, die 6 tot 8 weken vanaf de zijlijn zal moeten toekijken. Al zitten ze bij Blauw-Zwart wel degelijk in met de onfortuinlijke speler van Sint-Truiden. “Ik kreeg een berichtje van ex-ploegmaat Brandon Mechele en van de teammanager van Club Brugge (Dévy Rigaux, nvdr). Zij zullen na het zien van de beelden ook wel begrepen hebben dat die tackle meer verdiende dan een gele kaart”, aldus Kotysch.

Ook Wesley zag achteraf zijn fout in en liet van zich horen. “Hij sms’te me zondagavond al. Hij hoopte dat het allemaal niet zo erg zou zijn als het leek. Helaas is dat wel het geval”, sakkert de Truiense verdediger in Het Belang van Limburg. Wesley komt er vanaf met een gele kaart. En omdat er een videoref aanwezig was tijdens Club – STVV, kan de Reviewcommissie hem niét oproepen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws