Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waasland-Beveren trekt aan de alarmbel na nederlaag tegen Club Brugge: “Competitievervalsing”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Club Brugge won zondagavond met 3-0 van Waasland-Beveren, maar volgens de Leeuwen had de wedstrijd een heel ander scoreverloop kunnen hebben. Zo is voorzitter Dirk Huyck allesbehalve te spreken over het optreden van scheidsrechter Wim Smet en zijn assistenten. 

“We voelen frustraties. En onmacht”, foetert Huyck in HLN. “Er waren vier fases in ons nadeel, allemaal niét voor discussie vatbaar. De fouten op Morioka, Buatu en Kiese Thelin hadden alledrie een strafschop moeten opleveren. Vormer, die later scoorde, had dan weer altijd rood moeten krijgen.” Een videoref was er afgelopen weekend niét op Jan Breydel. “Wij zijn absoluut voorstander van de videoref, maar dan wel alsjeblief zo snel mogelijk in álle wedstrijden. Soms wel en soms niet: dat is competitievervalsing.”

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist vraagt begrip. “De mensen beseffen niet hoeveel geld én tijd het kost om videorefs op te leiden. Je mag niet zomaar een scheidsrechter in het busje zetten. Voor je videoref mag zijn, moet je al een bepaald aantal wedstrijden offline gevolgd hebben en vriendschappelijke wedstrijden geassisteerd. Zo schrijft de FIFA het voor. Voor dit seizoen heeft de Pro League beslist om in 48 wedstrijden een videoref te voorzien. Vanaf volgend seizoen is het de bedoeling dat de videoref bij elke competitiewedstrijd aanwezig is.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws