Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom de onterecht afgekeurde goal van Harbaoui zelfs mét videoref niet was doorgegaan

Joeri Van de Velde (scheidsrechter)

Na het gelijkspel tussen Anderlecht en Club Brugge ging het vooral over de onterecht afgekeurde goal van Hamdi Harbaoui. “Nu de videoref echt zijn nut had kunnen bewijzen, was hij er niet”, klonk het op alle banken. Volgens Philippe Crols klopt die stelling echter allesbehalve.

De voetbalcommentator van PlaySports weet namelijk dat Anderlecht – Club ook mét videoref op 0-0 geëindigd zou zijn. “Er was al gevlagd en gefloten. De videoref had zelfs niet kunnen tussenkomen (wat niet wegneemt dat het eigenlijk een geldige goal was)”, klinkt zijn uitleg op Twitter.

Ook Geert De Vlieger schept klaarheid: “De videoref had hier niets aan kunnen veranderen, want de fase was al afgefloten na het signaal van de lijnrechter. Als de lijnrechter vlagt en de scheidsrechter gaat op dat signaal in, dan kan de videoref niet meer ingrijpen”, klinkt het in Sports Late Night.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws