Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vossen erg eerlijk: “Dat is mijn grootste probleem en het speelt in mijn nadeel”

Vormer - Vossen - Limbombe (Club Brugge - Sint-Truiden)

Jelle Vossen had het aan het begin van dit seizoen allesbehalve makkelijk onder nieuwbakken trainer Ivan Leko. Onze coach koos vaak voor het duo Wesley Moraes-Emmanuel Dennis, terwijl Vossen vrede moest nemen met een plaats op de bank. Vossen moet zich altijd en overal weer bewijzen, iets wat hij ondertussen al gewoon is.

“Niet alleen bij trainers. Er zijn heel wat mensen bij wie ik het gevoel heb dat ik me steeds moet bewijzen” vertelt Vossen in Het Laatste Nieuws. “Maar daar heb ik op zich geen probleem mee. Je bent prof en je speelt bij een topclub, dan moet je je elke week tonen. Maar ik denk dat ik op dat vlak wel pluimen op mijn hoed mag steken, omdat ik me ook telkens opnieuw bewezen héb.”

“Het eerste jaar onder Preud’homme bijvoorbeeld was niet gemakkelijk, maar ik heb dat seizoen als invaller wel 14 goals gemaakt. Daar trek ik me aan op en ben ik ook fier op. Ik ben iemand die altijd terugkomt. En sterk! Er is meer voor nodig opdat ik mezelf mentaal zou verliezen, dan een keer op de bank zitten.”

Geen sierlijke spits

Vossen is een eerlijke speler en erkent ook meteen zijn grootste ‘probleem’. “Mijn grootste probleem als spits is dat ik niet de snelheid heb van een Dennis of een Diaby en ook niet het sterke lichaam van een Wesley. Ik haal overal wel een zes, maar op geen enkel vlak steek ik er bovenuit. Ik moet het hebben van mijn looplijnen en op het juiste moment op de juiste plaats te staan. Dat speelt in mijn nadeel.”

“Ik ben me er bewust van dat ik nooit beschouwd zal worden als een sierlijke spits. Bij Vossen wordt er meer gedacht: hij maakt zijn goals en dat is het. Het zij zo, mijn statistieken spelen nu éénmaal in mijn voordeel, dat zal ik nooit verliezen. Dat eerste jaar dus 14 als invaller, vorig jaar heb ik er 16 gemaakt. Ik denk dat iedereen wel weet dat als ik een heel seizoen alles speel, ik dan gemakkelijk tussen de 15 en 20 doelpunten uitkom. Dat verwacht iedereen ook van mij, maar dan moet ik wel de minuten krijgen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws