Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verliest Club smaakmaker? “Hij komt nadrukkelijker in de boekjes van de scouts uit hogere competities”

Limbombe - Wesley - Horvath - Nakamba - De Bock (Club Brugge - Sint-Truiden)

Afgelopen zomer streken er heel wat nieuwe gezichten neer op Jan Breydel, waaronder ene Marvelous Nakamba. De 23-jarige Zimbabwaan die overkwam van Vitesse speelde zich in geen tijd in de gunst van Ivan Leko en ook de Brugse fans beseffen hoe belangrijk de ‘balafpakker’ voor Blauw-Zwart is. Keerzijde van de medaille: het buitenland kijkt mee. Halen ze de miljoenen deze winter al boven voor Mister Marvelous? Sport/Voetbalmagazine velt zijn oordeel.

“Leko was in het begin niet helemaal onder de indruk van het positiespel van Nakamba, maar hard werk met de kuitenbijter uit Zimbabwe leverde ook daar progressie op. Anderlecht maakte het Nakamba zondag zeer moeilijk met zijn manier van spelen – vier tegen drie, en een ruit die na de rust soms een vierkant werd zodat Nakamba naar de buitenkant werd gedwongen – maar op een paar momenten na wist Club daar averij te vermijden.”

“Nakamba komt stilaan iets nadrukkelijker in de boekjes van de scouts uit hogere competities, al is ook bij hem iets meer rust aan de bal een volgende stap in zijn progressie. Een ruit of een vierkant op het middenveld, offensieve flanken (Chipciu op rechts, Onyekuru na de inbreng van Teo op links),… Anderlecht deed alles om Club aan het wankelen te brengen, maar de bezoekers gaven geen krimp.”

“Dat de wedstrijd een maat voor niks was, daar zullen ze het in het Brugse kamp wel niet mee eens zijn. Werd Club in Genk voor de rust nog zoek gespeeld door het kwartet Samatta – Malinovski – Schrijvers – Pozuelo, dan was dat in Brussel anderhalve week later niet het geval tegen Hanni – Gerkens – Kums – Trebel. Het Club van Leko leert snel. Op naar 27 december en een volgende tussenbalans, vlak voor de nieuwe transferperiode.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws