Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verhoogt Club Brugge zijn bod op smaakmaker uit de JPL? “We zullen de situatie bekijken in december”

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

We mochten afgelopen zomer heel wat nieuwe gezichten verwelkomen op Jan Breydel, maar uiteraard maakten niet alle transfertargets de overstap naar Club Brugge. Zo weigerde Waasland-Beveren volgens Alexander Teklak een bod van 3 miljoen euro op Ryota Morioka.

Op de Freethiel beseffen ze alvast dat er deze winter heel wat ploegen zullen zijn die aan de mouw van hun 26-jarige Japanner trekken. “We moeten realistisch zijn”, vertelt Waasland-Beveren voorzitter Dirk Huyck aan Sporza. “We zullen de situatie bekijken in december. We willen met de club een goed seizoen spelen en ik denk dat hij ook heel tevreden is van onze club. Ik hoop dat hij blijft tot het einde van het seizoen en dat hij mee mag naar de Wereldbeker. Dat zou fantastisch zijn.” Voor de oefenmatch tegen België werd Morioka alvast opgeroepen.

Ook onze gewezen assistent-coach Philippe Clement beseft dat hij met Morioka een goudklompje in handen heeft. “Hij is een meer polyvalente speler dan iedereen denkt. Er wordt soms over gesproken als een ouderwetse nummer 10, maar dat is hij zeker niet. Het is iemand met heel veel vista en een goeie laatste bal. We willen allemaal dat hij tot het einde van het seizoen blijft. De club, Morioka en ik zijn daarvan overtuigd. Als hij op deze manier blijft voortdoen, is het voor een club als Waasland-Beveren een utopie om hem langer te houden.”

Ex-flankaanvaller Tuur Dierckx ziet dan weer gelijkenissen met één van onze huidige middenvelders. “Ryota is heel timide naast het veld, maar op het veld alom aanwezig. Hij ziet alles heel snel, sneller dan de meesten van ons. Hij is ook heel beslissend met zijn goals en assists. Het is heel leuk om met hem samen te spelen. Ik zet hem bijna naast Hans Vanaken, met wie ik ook heb samengespeeld. Ze hebben vergelijkbare kwaliteiten. Natuurlijk moet Morioka het nog bewijzen op een hoger niveau, maar het is veelbelovend en redelijk uniek wat hij nu laat zien.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws