Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verandert Leko straks zijn middenveld? “Een balvaster alternatief”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Gent)

Ivan Leko voerde tegen Anderlecht wijzigingen door in de verdediging en in de aanval, maar zijn vijfmansmiddenveld is al een tijdje een zekerheid. Limbombe, Vormer, Nakamba, Vanaken en Cools kunnen dan ook op beide oren slapen wat hun basisplaats betreft. Al ziet Sport/Voetbalmagazine straks toch nog een belangrijke rol weggelegd voor zomeraanwinst Clasie.

“Het Club Brugge van Leko moet het hebben van het collectief, maar is (nog) niet bij machte om het tempo uit een wedstrijd te halen als het even wat moeilijker is. Dan is er geen rustpunt wat hoger op het veld, al doet Vanaken telkens zeer hard zijn best om er een te zijn. Nakamba blijkt vooral een (uitstekende) aanjager en aanvoerder Vormer een wroeter en een loper. Geen baltempobepalers.”

“En dan mist Club een Izquierdo om op zijn eentje het verschil te maken. Dennis was dat – het verrassingseffect van de nieuwkomer – even in het begin van het seizoen, nadien niet meer. In zijn eerste drie competitiewedstrijden scoorde hij nog vier keer, sinds half september kwam daar slechts een goaltje bij. Kan je hem dat kwalijk nemen? Neen, de Nigeriaan wordt volgende week pas twintig. Maar het is wel een feit.”

“Op moeilijke momenten het tempo leren regelen, is de volgende stap voor het Club Brugge van Leko. Misschien kan Clasie, eens diens fysieke problemen voorbij, daar van pas komen. Zondag haalde hij alvast al de bank. Tot nu moesten, bij gebrek aan alternatief, de drie middenvelders alles spelen en was wisselen amper een optie. Clasie voor Vormer als Club wat zwemt zou Vanaken of de verdedigers een balvaster alternatief bieden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws