Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck heeft duidelijke mening over Club Brugge, Leko reageert

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

In aanloop naar de topper tussen Anderlecht en Club Brugge stonden zowel Hein Vanhaezebrouck als Ivan Leko vrijdag de pers te woord. De trainer van Paars-Wit verwees daarbij meermaals naar de sterktes van Blauw-Zwart. 

“Club Brugge heeft al moeilijke matchen gekend. Maar op het einde pakken ze wel altijd de punten”, opent Vanhaezebrouck zijn perspraatje. “Club overklast niet altijd de tegenstanders, maar is zeer constant in de resultaten. Tegen Zulte Waregem hadden ze waarschijnlijk niet gewonnen met een videoref (er was nochtans wel degelijk een videoref, nvdr). Club is zoals de Duitse nationale ploeg. Niet per se indrukwekkend, maar winnen wel bijna altijd. Het gevaar bij Club Brugge kan van overal komen.”

“Ze zijn heel sterk op stilstaande fases. En ze zijn fysiek top. Om hen te verslaan, moeten we efficiënt zijn. En geen domme goals slikken. Voor ons is de match dubbel zo belangrijk, omdat we het niet meer kunnen permitteren veel punten te laten liggen”, weet de trainer van Anderlecht.

Leko kwam vrijdagnamiddag nog even terug op de uitspraken van Vanhaezebrouck. “Anderlecht zal revanche willen na de zware nederlaag tegen PSG, maar we zullen het nog altijd zondag moeten doen. Dat hun coach ons vergelijkt met Duitsland, doordat we niet altijd goed voetballen, maar wel winnen, is een mooi compliment, want die ploeg domineert het internationale voetbal. Maar Club is een team in opbouw, zondag zal voor ons vooral een test zijn om te zien waar we staan in dat proces, waar we vooral willen uitgaan van onze eigen sterktes.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws