Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Sport/Voetbalmagazine analyseert de heenronde van Club: “Eén van de meest geslaagde transfers in 1A”

Brugse line-up (Club Brugge - Sint-Truiden)

Quasi niemand had het verwacht, maar na 15 speeldagen prijkt Club Brugge helemaal alleen bovenaan in het klassement van de Jupiler Pro League. Tot dusver willen Ivan Leko en zijn manschappen dus allesbehalve weten van het door sommige waarnemers aangekondigde ‘overgangsjaar’. 

Sport/Voetbalmagazine zag in de heenronde van Blauw-Zwart zowel een ‘topper’ als ‘flopper’. Marvelous Nakamba krijgt lof: “Er is nog wat werk aan zijn positiespel, maar in de heenronde toonde hij zich een gretig balafpakker en één van de meest geslaagde transfers in 1A”, terwijl Ethan Horvath nog maar eens kritiek moet slikken: “Als tegenstanders hun standaardsituaties aanpassen aan de tekortkomingen van je doelman, heb je een probleem. Toen het ook nog werd afgestraft, veranderde Club van keeper.”

Voor het overige is het weekblad onder de indruk van Hans Vanaken. “Vergis u niet in zijn stijl: Vanaken is de hardste werker van allemaal op het middenveld. Hij legt de meeste kilometers af. Lior Refaelov werd half augustus het slachtoffer. Niet dat hij die eerste weken van het seizoen als rechtsbuiten faalde, integendeel, de Israëliër speelde uitstekend. Alleen kon Club het loopvermogen van Hans Vanaken niet missen. De 3-4-3 werd zo een 3-5-2, met meer evenwicht.”

Nog een mooi plannetje

“Met 37 op 45 is Club bezig aan een schitterend parcours. Kan het nog beter? In de ogen van Leko wel. Achterin zal het met de huidige bezetting niet zoveel meer veranderen. Daarvoor is het wachten op eventuele transfers of tot sommige jongens iets beter oppikken wat van hen wordt gevraagd. Op het middenveld leert Nakamba met grote stappen bij. De momenten waarop hij hele boulevards in zijn rug laat, worden schaarser.”

“En eens Jordy Clasie , die al op training liet zien dat hij een topper is, fit is, heeft de Kroaat in het achterhoofd nog een mooi plannetje. Dat moet hem in staat stellen om nog méér rendement te puren uit Vanaken. Diens persoonlijke statistieken kunnen nog met een hele ruk omhoog. Wait and see.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws