Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Scheidsrechter Wim Smet wordt op het matje geroepen na match op Jan Breydel

Aanwijzingen voor Ruud Vormer (KV Oostende - Club Brugge)

Club Brugge won zondagavond met 3-0 van Waasland-Beveren, maar achteraf was er heel wat te doen over enkele betwistbare fases in het strafschopgebied van Blauw-Zwart. Ex-scheidsrechter Serge Gumienny roept Wim Smet op het matje en geeft hem de nodige raad voor in de toekomst.

In het algemeen vond Gumienny dat speeldag 15 een “redelijk goed” weekend was voor de arbitrage. “Ik zeg redelijk omdat ik de prestatie van Wim Smet zondag in Club Brugge – Waasland-Beveren nonchalant vond. Als ik die dan vergelijk met Nicolas Laforge – die in het duel tussen Standard en Oostende drie keer rood trok – heb ik liever dat ze te streng zijn en optreden dan te nonchalant.”

Gumienny verwijst daarbij naar de niet-gefloten strafschop na een fout van Marvelous Nakamba op Ryota Morioka. “Zeker strafschop. Op dat moment stond het 0-0 en als de bezoekers daar op voorsprong komen, weet je nooit. Smet wou te veel vanuit de zetel fluiten. Je moet voor elke wedstrijd 200 procent geconcentreerd zijn en niet alleen voor de toppers”, klinkt het klaar en duidelijk.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws