Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Poulain over maatje Butelle: “Hij heeft zijn kwaliteiten niet verloren, maar…”

Vanaken - Wesley - Engels - Rotariu - Vossen - Butelle - De Bock - Cools - Denswil - Vormer

Ludovic Butelle staat vanavond naar alle waarschijnlijkheid opnieuw onder de lat bij Club Brugge. De 34-jarige Fransman krijgt een nieuwe kans nadat Ethan Horvath én Guillaume Hubert het eerder al lieten afweten. Benoit Poulain gelooft nog steeds in zijn landgenoot, al tekent onze verdediger ook meteen voorbehoud aan.

“Hij heeft zijn kwaliteiten zeker niet verloren, maar het is niet simpel om je comeback te maken als je zo lang niet hebt gespeeld. Op training heb je niet dezelfde intensiteit, laat staan dezelfde druk”, verduidelijkt Poulain in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

Toch is Poulain uitermate blij voor zijn Franse makker. Zeker omdat Butelle vorig seizoen moeilijke tijden beleefde op privévlak. Maël, het zoontje van onze doelman, moest onder het mes omwille van hartproblemen. “Ik ken Ludovic en Maël al uit mijn periode bij Nîmes. Maël heeft altijd al hartproblemen gehad, maar zoiets is voor niemand gemakkelijk”, aldus Poulain.

“Ik ben heel blij voor Ludo dat hij nu terug is. Hij straalt opnieuw, al is hij wel altijd professioneel blijven trainen. Mentaal moet je daarvoor ijzersterk zijn, vind ik. Hij stond immers wat buiten de groep, kon niet meepraten over winst of verlies. Voor mij was dat ook niet zo gemakkelijk.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws