Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Philippe Vande Walle komt met keepersraad voor Leko: “Ik zou hem zeker niet afserveren”

Teunckens, Shinton, Butelle en Hubert

De tijd van Mathew Ryan is voorbij op Jan Breydel, maar sinds hij vertrok was er geen doelman die de prestaties van de Australische publiekslieveling kon evenaren. Met Sinan Bolat, Sébastien Bruzzese, Ludovic Butelle, Ethan Horvath en Guillaume Hubert kregen nochtans 5 sluitstukken hun kans in de eerste ploeg van Blauw-Zwart. Philippe Vande Walle, oud-boegbeeld van Club en keeperstrainer bij Standard, analyseert.

“Horvath en Hubert, met wie ik vorig seizoen bij Standard nog werkte, hebben allebei dezelfde morfologie. Dat mag geen probleem geven, ze zijn ook allebei goeie tot zeer goeie doelmannen. Ik denk dat het meer in hun hoofd zit. Ik quoteer een doelman in een grote club altijd op zijn prestatie als hij niet veel werk heeft. Neuer & co staan er op die weinige momenten dat ze toch eens werk hebben. Dat is het verschil tussen een goeie en een hele goeie keeper”, klinkt het tegenover Sporza.

Vande Walle is van mening dat zowel Horvath als Hubert met een gelijkaardig probleem kampen. “Hun werkpunt is het luchtverkeer, zoals we dat noemen. Ze durven wel uit te komen, maar ze komen verkeerd uit. Het is zuiver een kwestie van vertrouwen, zeker niet van techniek. Het punt is wel dat luchtverkeer moeilijk te trainen valt. Je kan daar alleen maar aan schaven door matchen te spelen. In plaats van nu eens die en dan eens die, zou je best iemand laten staan om hem te laten groeien. Maar heeft Club Brugge dat geduld?”

Speuren op de transfermarkt?

Een vraag die Ivan Leko mag beantwoorden. Op zijn persconferentie zette hij alvast de deur op een kier voor Butelle. “En waarom niet?”, vraagt Vande Walle zich luidop af. “Dan kies je voor iemand met ervaring en meer bagage. Natuurlijk moet je oppassen dat je niet te veel wisselt, zodat niet iedereen gaat twijfelen. Maar als je je als coach niet zo comfortabel voelt, begrijp ik Leko.”

Afsluiten doet onze gewezen goalie met een belangrijke tip voor de Brugse coach: “Ik zou Horvath zeker niet afserveren. Maar Club zal dat ook niet doen, het weet dat het geen kwalitatief probleem is. Met deze 4 doelmannen in de A-kern zit Club meer dan goed. Alleen moet je ze goed kunnen houden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws