Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opstelling Club Brugge: ‘Leko denkt na over deze 3 wissels tegen Anderlecht’

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

Ivan Leko koos de laatste maanden bijna altijd voor dezelfde 11 namen, maar tegen Anderlecht zou er wel eens een en ander kunnen veranderen. Zo moet de Brugse coach zowel in doel als in verdedigend en aanvallend opzicht een belangrijke knoop doorhakken. Aan het vijfmansmiddenveld met Cools, Vormer, Nakamba, Vanaken en Limbombe sleutelt de Kroaat behoudens ongelukken niét.

Leko koos tegen Sint-Truiden voor Hubert in doel, maar de reservedoelman van Blauw-Zwart liet geen onuitwisbare indruk na. En dus volgde deze week een goed gesprek met Horvath. “Soms is het eens nodig om een speler wat extra uitleg te geven”, vertelt onze trainer daarover. Volgens Het Nieuwsblad zal onze 22-jarige Amerikaan in het Astridpark opnieuw zijn kans krijgen.

In verdedigend opzicht kan Leko opnieuw rekenen op Poulain. Duikt hij tegen Anderlecht centraal achterin op ten koste van Decarli? “Dat kan”, blijft Leko mysterieus. “Benoît heeft hier al bewezen dat hij belangrijk kan zijn voor de ploeg. Jammer genoeg speelde hij dit seizoen door blessures nog maar één wedstrijd (de 2-1-zege tegen AA Gent, nvdr). Hij is goed bezig op training, we zullen wel zien of hij start.”

Tot slot is het uitkijken naar het aanvallende duo bij Club Brugge. De kans is groot dat Wesley opnieuw van bij het begin mag opdraven, maar kiest Leko naast zijn sterke spits voor Dennis of Diaby? Dennis verkeert in een kleine vormdip en liep na zijn wissel tegen STVV boos de catacomben binnen, terwijl Diaby zich toonde tegen de Kanaries. “Elke speler heeft zijn karakter. Ik zie graag ‘bandits’ (boefjes, nvdr) op het veld, maar dan moet je wel ook goed spelen. Mijn eerste zorg is het collectief”, besluit Leko.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws