Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opnieuw opschudding rond Jan Breydel? ‘Amokmakers willen vervolg breien aan rellen na Club – Antwerp’

Pyro (Club Brugge - Zulte Waregem)

Dinsdagavond om 20.45 uur is het Jan Breydelstadion het decor voor de match tussen de Rode Duivels en Japan. En hoewel het om een oefenwedstrijd gaat, zetten de Brugse ordediensten zich schrap. Zo worden er extra maatregelen genomen voor het duel tussen de twee WK-gangers.

“We willen iedereen een veilige avond garanderen”, vertelt burgemeester Renaat Landuyt aan Het Laatste Nieuws. België – Japan wordt namelijk als een riscomatch beschouwd. De rellen na Club Brugge – Antwerp liggen immers nog vers in het geheugen. “We vrezen vooral dat bepaalde amokmakers een vervolg willen breien aan de rellen van enkele weken geleden”, klinkt het.

“Het grootste probleem is dat we niet weten welke supporters er allemaal aanwezig zullen zijn in Brugge. Een fan van de Rode Duivels is één zaak. Maar daarmee weten we niet voor welke ploeg hij nog supportert in clubverband, dus bestaat de kans dat het botst als verschillende groepen in één vak zitten.”

Toch zijn er niet meteen concrete aanwijzingen dat het zo’n vaart zal lopen. “Het is eerder een preventieve maatregel. We willen iedereen in het stadion een veilige avond garanderen. Ook naar de buurtbewoners die de vorige keer schade opliepen is dit een signaal dat we voetbalgeweld zeer ernstig nemen”, besluit burgemeester Landuyt. In een straal van één kilometer rond het stadion komt er vanaf 17 uur alvast een verbod op glas. De Brugse fans zijn niet te spreken over dit nieuws en laten van zich horen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws