Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Nog meer lof voor de Brugse aanhang: “We waren écht onder de indruk”

Club-fans juichen (Club Brugge - Sint-Truiden)

Onder impuls van een kolkend Jan Breydel haalde Club Brugge afgelopen weekend tot twee keer toe een achterstand op tegen Zulte Waregem en won het uiteindelijk met 3-2. Ivan Leko was na afloop onder de indruk van de Brugse twaalfde man en riep hen meteen ook uit tot “Man van de Match“. Ook assistent-trainer Rudi Cossey gooit met bloemetjes naar de Blauw-Zwarte aanhang. 

“Het publiek was een grote steun voor ons. De supporters hebben ons werkelijk naar voren gestuwd zondagavond, ze gaven veel energie aan het team. We waren op de bank écht onder de indruk. Je zag bijgevolg dat de ontlading enorm groot was bij onze doelpuntenmakers Wesley en Limbombe. De verbale ondersteuning heeft iets losgemaakt bij de spelers, het was echt een heel mooi moment”, aldus Cossey.

De fans zijn één aspect, maar ook het geloof in eigen kunnen speelt mee. “Als je blijft winnen dan krijg je alsmaar meer vertrouwen. We kunnen tot de laatste minuut blijven gaan en niemand kijkt op een inspanning. Het zit gewoon ook heel goed in de groep. Er zit schwung in en ik zie veel goesting bij de spelers. We gaan altijd vol voor de drie punten, die knappe reeks is bovendien iets dat leeft bij de jongens, bij de supporters en zelfs binnen de hele club. Uiteraard doen we er ook alles aan om de spelers voor elke match op scherp te krijgen.”

Tot slot zit het ook op collectief vlak goed in elkaar op Jan Breydel. “We beschikken misschien niet over dé grote talenten, maar kunnen teren op een sterk collectief. Bijkomend voordeel is dat alle linies scoren. We hebben ook uitblinkers die vooraf misschien minder verwacht werden door de buitenwereld. Denk maar aan Brandon Mechele, die veel progressie heeft geboekt. Iederéén draagt evenwel zijn steentje bij aan het succes”, besluit Cossey tegenover Voetbalkrant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws